Najbolji modeli mašina za prošivanje džakova

Mašine za prošivanje džakova su izuzetno korisne u svim proizvodnim pogonima, skladištima, kao i na poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom i distribucijom poljoprivrednih dobara. Ukratko – šta god da proizvodite, ukoliko pakujete u džakove, mašina za prošivanje džakova vam je neophodna! Ova vrsta šivaće mašine može pomoći da zaokružite svoju poslovnu priču i da celokupan posao izvršite sami, bez plaćanja uslužnih delatnika.

Tipovi mašine za prošivanje džakova

Mašine za prošivanje džakova pripadaju industrijskim šivaćim mašinama. Ugrubo ih možemo podeliti na dve vrste – statične i portabl (prenosive). Prenosive mašine za prošivanje džakova su daleko praktičnije, iako i statične imaju mnogobrojne prednosti. Portabl mašine su manjih dimenzija i radnici ih mogu jednostavno nositi u rukama, zatvarajući džakove koji su napunjeni određenom robom. Roba može biti različitog porekla – od poljoprivredne, prehrambene, čak i do građevinskih materijala.

Statične mašine za prošivanje džakova su fiksirane na jedno mesto, a uglavnom se nalaze iznad proizvodne trake. Uloga radnika je da prinese rub džaka do mašine, a dalje mašina sama obavlja posao zašivanja automatizovano, automatski odsecajući konac na kraju.

Prenosne mašina za prošivanje džakova se često kače na balanser, koji ih privremeno čini statičnima. Ove mašine su uglavnom teške oko 5 kg, što otežava dugotrajni rad, jer dovodi do zamora mišića. Uz pomoć balansera radnici ne moraju da troše snagu, a šavovi na džakovima su ravni i pravilni. Mašina se kači na balanser oko 10 cm iznad džakova koji se zašivaju. Ukoliko je potrebno portabl mašina se može i fiksirati na pokretnu traku, a u svakom momentu je moguće skinuti i promeniti joj mesto do odgovarajuće pozicije za zašivanje džakova.

Mašine za prošivanje džakova funkcionišu dosta jednostavno – uglavnom su to mašine sa jednom iglom i jednim koncem, iako postoje i mašine sa jednom iglom i dva konca, kao i one sa dve igle.

Mašine koje koriste dva konca, gornji i donji, prave jače štepove. S lica ovakav štep izgleda kao običan, ravni štep, dok sa naličja izgleda kao lančani štep. Regulacija zategnutosti konca se vrši po potrebi, a bitno je da konac bude ravnomerno zategnut i da ne gužva tkanje džaka.

Konac koji koriste mašine za prošivanje džakova je debljine 10. Konac je kod nekih modela zaštićen plastičnom kapicom, kako ne bi dolazilo do mršenja i nagužvavanja konca.

Zatvaranje džakova vrši se na tri načina – obično zatvaranje, zatvaranje uz jednostruko ili dvostruko preklapanje i zašivanje sa dodatnom krep trakom, koja može biti izrađena od papira ili tankog tekstila. Nakon što je džak zašiven, mašina automatski vrši presecanje konca.

Održavanje mašina za prošivanje džakova

Mašine za prošivanje džakova funkcionišu dosta jednostavno, ali zbog prirode materijala na kojima deluju, servis mašina za prošivanje džakova je neophodan.

Debljina igle koja prošiva džakove je 2mm. Igle se dosta habaju i lome, stoga se relativno često mora vršiti njihova zamena. Obzirom da su džakovi često prašnjavi, prašina pada i na mašine, te je njihovo redovno i obilno podmazivanje obavezno, naročito ako se radi o abrazivnim materijalima.

Pored podmazivanja, bar jednom dnevno je potrebno sprovoditi otprašivanje – osloboditi stopicu, igle i hvatač konca, a zatim ih obilno podmazati.

Zamena delova koji su potrošni materijal se podrazumeva, a to su ubodna pločica, donji transporter, igle, hvatač konca, zupčasti remen. Zamenu delova vrši servis mašina za prošivanje džakova.

Najpopularniji i najefikasniji modeli mašina za prošivanje džakova

Mirić servis je godinama poznat kao pouzdano rešenje kada je u pitanju servis mašina za prošivanje džakova, ali u Mirić servis ponudi je i prodaja mašina za prošivanje džakova. Kao najpopularnije modele izdvajamo sledeće:

Yao Han N600H

Yao Han N600H spada u ručne mašine za prošivanje džakova. Ovaj model mašine za prošivanje džakova radi brzinom od 1600 do 1800 uboda u minuti, pružajući jednolančani štep tipa 101. Dužina štepa je od 7.2 do 8.2 mm, a igla DN prošiva poliesterski konac savršenom brzinom i preciznošću. Mašinu pokreće elektro motor snage 90W (220V), a težina samog uređaja je 6.3 kg.

Uređaj se uključuje uz pomoć mikroprekidača. Korisnik mašine za prošivanje džakova džak prinosi mašini, koja automatski pravi kvalitetan i jak štep. Mašina koristi jedan konac, koji automatski odseca po završetku šivenja. Može se koristiti za PP/PE, natron, pamučne ili lanene džakove. Yao Han N600H mašina za prošivanje džakova se može koristiti i kao statična, kačenjem na tavanicu, kako bi se olakšao rad, i kao portabl.

Yao Han N602H

Yao Han N602H, ručna mašina za prošivanje džakova koju u ponudi ima Mirić servis, radi brzinom od 1600 do 1800 uboda u minuti. Pravi dvolančane štepove tipa 401, dužine od 7.2 do 8.5 mm. Koristi jednu iglu DN i 100% poliesterski konac. Model Yao Han N602H pokreće elektro motor jačine 90W (220 V), a težina ove mašine za prošivanje džakova je 6.3 kg.

Yao Han N602H obezbeđuje jednostavno rukovanje, pouzdan kvalitet i dugotrajan rad, bez potrebe za popravkama. Mašina se može koristiti i kao statična i kao portabl. Ukoliko želite da je koristite kao statičnu dovoljno je da je fiksirate za radnu površinu ili obesite o tavanicu zajedno sa autostatom, kako biste olakšali rad.

Aktivira se mikroprekidačem i otpočinje šivenje. Konac odseca automatski. Podmazivanje uređaja je centralizovano i vrši se aktiviranjem manuelne uljne pumpice, čija je zapremina dovoljna za jedan dan intenzivnog rada sa ovim uređajem.

Yao Han N620A

Yao Han N620A je mašina za prošivanje džakova koja koristi dve igle D5, praveći dva jaka štepa, gornji i donji, dužine 7.2 mm. Tip dobijenog štepa je 2×101, a sačinjen je od dva 100% poliesterska konca. Mašina radi brzinom od 1500 uboda u minuti, a njena težina je 6.5 kg.

Može se koristiti kao prenosiva ili statična mašina, odličnog je kvaliteta, a rukovanje njome je bezbedno i jednostavno. 

Yao Han model F300A

Yao Han model F300A brzinom od 1500 uboda u minuti, uz pomoć D5 igle jednim koncem proizvodi štepove tipa 101. Dužina dobijenih štepova je 7.2 mm. Uređaj radi brzinom od približno 1500 štepova u minuti, a težak je svega 5.5 kg.

Yao Han F300A je mašina za prošivanje džakova koja je jednostavna za upotrebu. Operator drži džak koji treba da se zatvori i privlači ga mašini, uključujući mašinu koja otpočinje šivenje. Kada je šivenje završeno mašina automatski odseca konac. Svi delovi ove mašine za prošivanje džakova su pažljivo projektovani i proizvedeni, a kvalitet je postojan i pouzdan, stoga nema potrebe za čestim popravkama.

Uređaj se može koristiti za šivenje višeslojnih PP/PE, natrona, pamučnih ili lanenih džakova. Yao Han F300A je dostupan u Mirić servis ponudi, a podjednako je funkcionalan bilo da se koristi kao statičan ili portabl.

SIRUBA model AA-6

SIRUBA model AA-6 koristi D5 iglu i jedan konac, praveći jednolančani štep tipa 101, pri brzini od 1500 uboda u minuti. Težina uređaja je 5.5 kg.

Uređaj je jednostavan za rukovanje – operater prošiva vreće tako što ih približava mašini. Mašina pravi precizan i čvrst šav, a po završetku šivenja automatski odseca konac namicanjem na noževe. Model je izrađen od kvalitetnih materijala što garantuje dugotrajnu upotrebu bez kvarova.

Može se koristiti za prošivanje višeslojnih PP/PE vreća, natron vreća, kao i lanenih i pamučnih džakova, a jednako dobro može poslužiti kao statična mašina (fiksiranjem za radnu površinu ili tavanicu). Redovno podmazivanje i održavanje čistoće mašine je neophodno. Siruba model AA-6 je u ponudi Mirić servisa.

Fischbein model F

Fischbein model F pri brzini od približno 1900 uboda u minuti uz pomoć jedne D5 igle i jednog konca proizvodi čvrste i otporne jednolančane šavove tipa 101. Poliesterski konac koji koristi je dovoljan za približno 250 metara šava. Dužina štepa je 7.2 mm, a težina ove mašine za prošivanje džakova, zajedno sa kablom, je između 5.5 i 5.8 kg. Pokreće je pneumatski motor jačine 220 V.

Fischbein model F je američka mašina. Proizvodi buku jačine 7,9 dB i ubrzanje od 18,62 m/sec. Može da prošiva materijal maksimalne debljine 6.5 mm, a brzina šivenja je približno 12.25 m u minuti.

Mirić servis mašina za prošivanje džakova je ovlašćeni servis za popravke Fischbein mašina.

Mašinu ne treba koristiti u vlažnoj atmosferi. Džak koji se prošiva mašina automatski povlači, stoga je ne treba gurati, niti povlačiti silom. Nije pogodna za šivenje tekstila i tanke plastike, već isključivo materijala navedene debljine.

Union Special model 3000

Union Special model 3000 je ručna mašina za prošivanje džakova, težine 3.7 kg što je čini lakom za upotrebu, bez prevelikog zamaranja. Koristi jednu iglu 9858GS, jednim koncem sačinjavajući jednostruki šav dužine 8 mm. Brzina štepa je od 1500 do 1900 uboda u minuti.

Union Special model 3000 je zbog male težine jedna od najboljih opcija kada su portabl mašine za prošivanje džakova u pitanju. Pričvršćivanjem za radnu površinu može se koristiti i kao statična mašina.

UNION SPECIAL model 2200

Union Special model 2200 je mašina za prošivanje džakova vrhunskog kvaliteta, čija upotreba (uz redovno servisiranje i održavanje) će biti pravo zadovoljstvo. Nije podložna kvarovima, jer je sačinjena od materijala vrhunskog kvaliteta i izdržljivosti.

Koristi iglu vrste 9854G i dva konca, sačinjavajući jak štep tipa 401, dužine maksimalno 11 mm. Brzina rada je 1800 uboda u minuti, a težina mašine je 5 kg.

CHANGGONG model GK26-1A

Changgong model GK26-1A je mašina za prošivanje džakova koja teži 5.8 kg, a jednostavna je i laka za upotrebu. Za rad koristi jednu DN iglu i jedan konac. Pravi jednolančani štep tipa 101 koji je dugačak 7.5 mm. Brzina rada je približno 1250 uboda u minuti.

Mašina se može koristiti kao portabl ili statična. Ukoliko je statična operater treba da približi džak mašini i uključi je. Konac se automatski odseca namicanjem na noževe po završetku šivenja.

Changgong mašine su pažljivo projektovane i proizvedene, te su kvarovi pri njihovoj upotrebi minimalni, dok je rukovanje bezbedno, brzo i lako.

Autostat (balanser) model SB-7K

Autostat (balanser) model SB-7K pruža nosivost za mašine za prošivanje džakova težine od 5 do 7kg. Mašine se uz pomoć autostata vešaju na tavanicu, što omogućava da se koriste kao statične, tj da olakšaju rad operatera.

Autostat je izrađen od kvalitetnih materijala, otporan je i čvrst i garantuje dugogodišnju bezbednu upotrebu sa minimalnim mogućnostima kvarova.

Izaberite željeni jezik:

Kliknite ovde pozovite nas!