Najbolji modeli industrijskih šivaćih glava

Industrijske šivaće glave spadaju u industrijske, komercijalne šivaće mašine. Prošivaju vreće napravljene od raznih vrsta materijala, kao što su plastične, polipropilenske, višeslojne papirne vreće, vreće od jute, kompozitne vreće i druge. Nisu pogodne za prošivanje odeće i vrlo tankih materijala (tanke plastične ili papirnate vreće).

Industrijske šivaće glave se montiraju na postolje i konvejer (pokretnu traku), kako bi se omogućilo podešavanje sistema prema visini vreće i brzini prolaska vreće kroz sistem. Razni dodaci, kao što su uvodnici ili rotirajući noževi, mogu se instalirati u cilju unapređenja i podrške rada šivaće glave.

Šivaće glave nisu samostalne mašine, stoga je neophodno obezbediti pravilan pogonski sistem i zaštitu šivaće glave od pogonskih komponenti. Prilikom rukovanja ovim mašinama potrebno je tehničko predznanje. Nikada nemojte gurati vreće ili materijale u mašinu, već je pustite da obavi posao brzinom koja je unapred određena. Povlačenje materijala može da dovede do oštećenja šivaće glave.

Industrijske šivaće glave je neophodno često čistiti, kako bi se sprečilo nakupljanje nečistoća i prašine. Ukoliko se koriste u prašnjavom okruženju, neophodna je minimum I54 električna oprema. Šivaće glave nije pogodno koristiti u okruženju gde su prisutne eksplozivne materije – para, gasovi ili tečnosti.

Čišćenje unutrašnjosti šivaćih glava ne sme se vršiti vodom, već mašinskimuljem koje preporučuje proizvođač mašine. Agresivni čistači nisu poželjni jer mogu da oštete gumene delove šivaće glave.

Ukoliko šivaća glava ispušta ulje njen rad mora smesta biti obustavljen, a za sanaciju kvara postaraće se servis za popravku šivaćih glava. Na ovaj način ćete sprečiti kontaminaciju sadržaja vreće koja se prošiva.

Prodaju industrijskih šivaćih glava vrši Mirić servis, a najbolji modeli u ponudi su sledeći:

Fischbein model 100

Izrađena svetski poznatom Fischbein-ovom zanatskom opremom, industrijska šivaća glava model 100 napravljena je od metalnih komponenti koje podnose i teške uslove rada. Garantuje trajnost i siguran rad na koji se možete osloniti u godinama koje dolaze. Čak i u najzahtevnijim radnim okruženjima Fischbein-ov sistem samopodmazivanja pod pritiskom štitiće pokretne delove i obezbediti maksimalnu produktivnost uz osnovno održavanje.

Industrijska šivaća glava model 100 spada u mašine za prošivanje džakova sa niskim vibracijama, koje se koriste za prošivanje otvorenih vreća, uključujući papirne, polietilenske (minimalno 120 mikrona), tkane polipropilenske i složene vreće. Ovaj model šivaće glave zahteva pogonski sistem na koji će biti fiksiran.

Fischbein šivaća glava model 100 radi sa lako prilagodljivom brzinom šivenja od 8 do 23.8 m/min. Koristi dva konca i pravi štep tipa 401. Vrsta igle za ovu šivaću glavu je C100-S, a pravi maksimalno 1900 uboda u minuti.

Fischbein šivaću glavu redovno čistite od prašine, vazduhom pod pritiskom ili vakum usisivačima prašine. Redovno proveravajte zaptivače za ulje, pomazujte nožiće i nosač papučice preporučenim mašinskim uljem, a preporučuje se i menjanje ulja na svakih 500 radnih sati mašine.

Masa uređaja je 30kg.

Yao Han N980A

Industrijska šivaća glava Yao Han N980A je idealna za upotrebu na linijama gde je vreće neophodno napuniti velikom brzinom. Najveća brzina koju postiže je 2700 uboda u minuti, dok pravi šav dužine do 20m/min. Igle tipa DR-H30 koriste dva konca za postizanje štepa tipa 401.

Dobro uravnoteženi rotirajući delovi osiguravaju vrlo malo vibracija. Svi delovi šivaće glave su zaštićeni od uticaja prašine. Jednostavno podmazivanje uljem unutar zatvorenog sistema u velikoj meri produžava životni vek pokretnih delova i smanjuje troškove održavanja.

Uređaj teži 43kg.

Yao Han U700RL

Industrijske šivaće glave Yao Han U700RL spadaju u mašine za prošivanje džakova velike brzine zatvaranja. Pogodne su za prošivanje vreća napravljenih od burlapa, jute, polipropilena, pamuka, plastike i papira.

Za rad koriste igle 9848GS koje upotrebljavaju dva industrijska konca za pravljenje štepa tipa 401. Dužina štepa je maksimalno 11mm. Šivaća glava dostiže maksimalnu brzinu od 1800 uboda u minuti.

Težina uređaja je 36kg.

Yao Han model F900A

Industrijske šivaće glave Yao Han F900A postižu maksimalnu brzinu od 1900 uboda u minuti i spadaju u mašine za prošivanje džakova velike brzine sa minimalnim vibracijama. Dizajnirane su sa ciljem dugoročnih performansi sa niskim vibracijama i predstavljaju inovaciju u tehnologiji zatvaranja vreća.

Sistem samopodmazivanja štiti pokretne delove šivaće glave i osigurava maksimalnu produktivnost uz minimalne potrebe održavanja. Lako se prilagođava postojećoj opremi. Može se koristiti za dobijanje dvostrukog ili jednostrukog štepa dužine 12.5mm. Igla koju koristi je C100-S.

Ovaj model je moguće koristiti za zatvaranje vreća od svih vrsta papira, pamuka, polipropilena, polietilena, jute itd.

Težina uređaja je 30kg.

Union Special model 80800

Union Special 80800 je industrijska šivaća glava renomiranog proizvođača koji je na tržištu preko 40 godina. Ovaj model je pogodan za prošivanje vreća od svih vrsta papira, jute, burlapa, pamuka, polipropilena, polietilena. Koristi iglu tipa 9848GS150 i dva konca za postizanje štepa tipa 401. Maksimalna dužina štepa je 11mm, a maksimalna brzina 1800 uboda u minuti.

Union Special 80800 je automatska šivaća glava visokih performansi. Mašina se automatski pokreće i zaustavlja, baš kao i rezači lanaca i traka.

Težina uređaja je 36kg.

Union Special model BC200

Šivaće glave Union Special BC200 spadaju u šivaće mašine za prošivanje džakova velike brzine. Maksimalan broj uboda je 2750 u minuti. Mašina za rad koristi iglu 9848GF i dva konca, za postizanje štepa tipa 401 maksimalne dužine 12.5mm.

U pitanju je šivaća mašina visokih performansi sa mehaničkim lančanim navojem za zatvaranje vreća napravljenih od jute, pamuka, papira, plastike ili tkane polipropilenske trake, bituminizovane ili laminirane folijom materijala. Mašina je sačinjena od delova otpornih na koroziju. Podmazivanje unutrašnjih delova je automatizovano.

Masa uređaja je 41kg.

Izaberite željeni jezik:

Kliknite ovde pozovite nas!