Mašine za prošivanje vreća i džakova: Ne dozvolite da vam postanu problem

Proizvođači često žele da svoje automatske mašine za pakovanje koriste za brzu proizvodnju kako bi u što kraćem roku mogli da isporuče proizvode na tržište i idu u korak sa svojim konkurentima. Međutim, zastoji u proizvodnji zbog kvarova mašina česta su pojava.

Da li ste primetili da vaši problemi s proizvodnjom dolaze iz malo verovatnog izvora? Možda završnog dela procesa pakovanja – vaše mašine za prošivanje vreća i džakova?

Mnogi proizvođači ohrabruju da sami obavljate preventivno održavanje mašine za prošivanje džakova i vreća ili tzv. šivaljke za vreće kako biste sprečili probleme pre nego što se pojave. Preventivno održavanje ove vrste šivaće mašine osigurava da čak i ako se pojave problemi, oni neće biti na kritičnom nivou koji zaustavlja proizvodnju.

Kako vam svakodnevno praćenje šivaljke za vreće koristi?

Jeste li znali da vam samo nekoliko minuta dnevno provedenih u praćenju stanja vaših mašina za prošivanje može doneti velike uštede? Saznajte kako:

  • Ušteda vremena: Smanjuje vreme zastoja zbog kvarova na sistemu. Glava šivaće mašine ili šivaća glava za prošivanje džakova i vreća je sićušna u poređenju sa ostalim delovima, tako da ne bi trebalo da bude vodeći uzrok prekida proizvodnje.
  • Ušteda novca: Svakodnevno praćenje stanja i rešavanje manjih problema pomažu u sprečavanju izdataka za velike popravke.
  • Ušteda od stresa: Zamislimo da je mašina za prošivanje vreća i džakova osoba, redovno praćenje stanja bi bilo poput zdravstvenog pregleda radi popravke i lečenja nezdravih delova. Mašine sa redovnim održavanjem će ostati u dobrom radnom stanju duže od onih koje se šalju na popravku samo kada su u lošem stanju, štedeći vam mnogo muke i stresa.

Top 5 problema na koje treba obratiti pažnju

Naše iskustvo u ugradnji automatskih pakerica i pružanju usluga kupcima u različitim industrijama naučilo nas je da većina šivaćih glava postaje oštećena zbog sledećeg:

  • Fleksibilna komponenta šivaće glave je pokidana, što uzrokuje nepravilno pomeranje igle, zbog čega je rad mašine neefikasan, stvara se otpad, džak je skloniji curenju.
  • Igla pogađa štitnik igle i petlju.
  • Poluga za navlačenje i konac nisu pravilno postavljeni.
  • Donji deo stopice i deo za lanac su istrošeni.
  • Unutrašnji deo filtera za ulje je prljav.

Osim ovih, postoje i drugi uzroci koje možda ni ne očekujete. Na primer, prašina ili krhotine koje se zaglave unutar zupčastog remena, ili je količina ulja za šivaću mašinu ispod nivoa, zbog čega se mašina osuši, a to podrazumeva da mora da radi dva puta teže.

Tri jednostavna koraka za brigu o mašini za prošivanje

Nije li bolje da svaki dan provedete malo vremena nadgledajući i održavajući svoje mašine za pakovanje dok istovremeno proveravate druge delove? Jednostavno je. Pratite tri koraka u nastavku kako biste smanjili popravke, potrebu za zamenom i prekid proizvodnje.

1. Oduvajte prašinu

Tokom procesa zatvaranja vreća idžakova, čestice materijala ili prašina mogu da se nakupe na delovima mašine. Uprkos maloj veličini ovih čestica, nakupljena prašina može da apsorbuje vlagu i smanji efikasnost i brzinu šivenja. Iz tog razloga, preporučujemo upotrebu vazdušnog pištolja na maksimalnom pritisku od 50 PSI ili tri bara za oduvavanje prašine na kraju svake smene.

2. Redovno proveravajte nivo i pritisak ulja

Svaki put kada mašina za šivenje vreća sašije 30-40 vreća, trebalo bi da proverite nivo ulja u skladu s uputstvima za upotrebu prateći traku za indikaciju kroz prozor za kontrolu na bočnoj strani mašine. Pritisak ulja treba da bude 0,3-1 bar (4-15 PSI).

3. Čvrsto pritegnite zavrtnje

Neophodno je da najmanje na svake dve nedelje zategne šrafove na delovima mašine. Ako su šrafovi labavi, šivaća mašina ne može da radi glatko, povećavajući rizik od kvarova i oštećenja zbog odletanja labavih delova.

Ako je vaša šivaljka za vreće oštećena uprkos preventivnom održavanju, ne brinite. Poverite stručnom timu da se pobrine za vaš sistem pakovanja.

Izaberite željeni jezik:

Kliknite ovde pozovite nas!